A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

Увага! Небезпечні продукти

Дата: 17.01.2022 16:29
Кількість переглядів: 1346

      До Первомайського  управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  надійшло інформаційне повідомлення RASFF (системи швидкого оповіщення) від 28 грудня 2021 № 2021.5998 – fup 5 про встановлене несанкціоноване використання лігноцелюлози у кружках Huskee Cups, що експортувалися зі Швеції (постачальник: Espresso Gear, Billdal) до України (отримувач: ТОВ «Бюро Вин», вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021).

Довідково.

Huskee Cups – чашки для кави, які виробляються з кавового пачменту  – побічного продукту обробки кавових зерен.

Фото без опису

Під час виробництва таких чашок, несанкціоновано використано лігноцелюлозу — головний компонент рослинної біомаси — природній еквівалент армованого бетону. Складається з міцних кристалічних волокон целюлози, скріплених лігніном і геміцелюлозою, які діють як клей.

Також надійшло інформаційне повідомлення Системи швидкого реагування харчових продуктів та кормів (RASFF) від 23 грудня 2021 року № 2021.7114 стосовно виявлення афлатоксинів (В1 = 15,7; загальна кількість = 19,9 мкг/кг – ррb) в смажених фісташках у шкарлупі, які експортували з Туреччини (виробник: Alagozler Gida Paz. San. Ve Tic Ith Ihr Turz. Ltd. Sti; експортер: Malatya Pazari Kuruyemiscilik Sanayi ve Ticaret A.S.) через Болгарію до України (отримувач: ТОВ «ОКЕАН КОМПАНІ ТРЕЙД», вул. Миру, 3, м. Київ, 03134).

Довідково. Афлатоксини-продукти життєдіяльності грибів роду Aspergillus.
Ці смертельно небезпечні мікотоксини стійкі до теплової обробки і не чутливі до органічних розчинників. Афлатоксини викликають рак печінки і легенів, зниження ваги, знижує захисні функції організму.

Фото без опису

        "Попереджаємо операторів ринку про виконання обов’язку, передбаченого частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: негайного вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування Первомайського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. М. Демченко, 8в за телефоном (05161) 4 – 73 – 58, або на електронну адресу prv_vetmed@ukr.net.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь