A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

Проблема насильства в сім'ї

Дата: 13.08.2021 14:05
Кількість переглядів: 1346

Фото без опису

Проблема насильства в сім'ї

 

         Всі ми в дитинстві часто чули фразу «Мій дім - моя фортеця», але, ставши дорослими, далеко не завжди можемо сказати те ж саме про свій будинок. Як це не сумно, перебувати поруч із самими, здавалося б, близькими людьми часом буває небезпечно. Звичайно, можна довго розмірковувати про те, що бити тих, хто слабший за тебе, дуже недобре, але проблема сімейного насильства, на жаль, стає все більш і більш актуальною. За даними статистики, в кожній четвертій родині відзначаються випадки домашнього насильства. Але, на жаль, питання сімейного насилля, та протидія йому, не достатньо врегульовані на законодавчому рівні і закони, які вирішують дане питання потребують вдосконалення.

Не завжди, жінки, а саме вони найчастіше є жертвами домашніх тиранів, виносять свої проблеми на розсуд оточуючих.

            Дуже часто жінки терплять домашнє насильство і нікому не скаржаться, бо бояться осуду навколишніх. Зазвичай жертви сімейного насильства думають, що самі заслужили таке ставлення до себе. Багато хто боїться нестабільності, яка їм загрожує, якщо вони підуть від чоловіка.

         Також досить важливим фактором, унаслідок якого жінки продовжують жити з сімейними деспотами, є наявність дітей. Дуже часті випадки, коли чоловік, що володіє грошима і владою, погрожує, що при розлученні діти залишаться з ним і дружина більше ніколи їх не побачить. Якщо ви зважилися піти від чоловіка-тирана, то слід заздалегідь розробити план дій і підстрахуватися на всяк випадок: Якщо чоловік або співмешканець в черговий раз побив вас, сходіть в лікарню і зафіксуйте факт нанесення побоїв. Це допоможе потім при розлученні.

          Якщо у вас є діти, зробіть все можливе, щоб вони не стали жертвами домашнього тирана. Якщо насильство над дітьми вже скоєно, розкажіть про це якомога більшій кількості людей. Потім вони зможуть стати свідками на суді. І останнє, що хотілося б сказати ніколи не приховуйте від родичів і друзів факти насильства в сім'ї. Знайте: вам нема чого соромитися і в тому, що відбувається, ви не винні. Пам'ятайте, що якщо партнер застосував фізичне або сексуальне насильство, то в 95% випадків одним разом це не обмежується. Не варто вірити його обіцянкам і клятвам, що таке більше не повториться. Як би ви не любили свого партнера, відразу після першого побиття або сексуального насильства приймайте радикальні заходи, поки не стало над то пізно.

         Останнім часом, з боку держави, приділяється все більше уваги запобіганню домашнього насильства. Наразі розглядається проект  Закону України про запобігання та протидію домашньому насильству.

         На жаль, у нашому місті та районі немає спеціальних закладів чи служб, які надають допомогу жертвам насильства.

         Але якщо Ви стали жертвою домашнього насильства і Вам необхідна допомога чи підтримка, Ви  можете звернутися до Служби у справах сімї та дітей Синюхино-Брідської сільської ради Первомайського району.

Ми чекаємо Вас за адресою с. Синюхин Брід, вул. Центральна, 14.

 

 

 

                                                                                                                   Тетяна ОСАДЧА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь