A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

Дія. Цифрова освіта!

Дата: 26.12.2022 13:56
Кількість переглядів: 454

Цифрова грамотність є одним із пріоритетних напрямків розвитку держави. В умовах повномасштабної та гібридної інформаційної війни росії проти України громадянам важливо опиратися ворожій пропаганді, вміти відрізняти фейки та максимально ефективно використовувати цифрові технології для перемоги й особистої безпеки та сприяння сталості розвитку. Під час війни цифрові навички є однією з конкурентних переваг для пошуку віддаленої роботи, апскілінгу або рескілінгу (покращення кваліфікації чи перенавчання). Цифрова грамотність дозволить проживати в країні зручніше: опанувавши цифрові навички, кожен українець зможе отримувати державні послуги онлайн, якісно підвищить рівень життя, впевнено користуватиметься соціальними мережами та Інтернетом.

У 2021 році розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03.03.2021 № 167-р схвалено Концепцію розвитку цифрових компетентностей та затверджено план заходів з її реалізації, одним із заходів якого визначено проведення інформаційних кампаній, спрямованих на популяризацію цифрових технологій в цілому та цифрових навичок та цифрових компетентностей, зокрема серед населення, на національному, регіональному та місцевому рівні. У тому ж році Мінцифри проведено місяць цифрової грамотності. Цього року через економне споживання електроенергії інформаційна кампанія стартуватиме у форматі тижня цифрової освіти.

У зв'язку із цим інформуємо про проведення інформаційної кампанії «Тиждень цифрової освіти», яка тривала з 05 по 11 грудня 2022 року та реалізовувалася в межах проєкту Мінцифри Дія.Цифрова освіта з метою


 
 

 

 
 

 

допомоги українцям посилити цифрові навички, щоб потужніше проявляти себе в професії, швидше навчатися, легше спілкуватися з рідними на відстані, а також бути в безпеці онлайн. Проєкт Дія.Цифрова освіта охоплює національну платформу з розвитку цифрових навичок Дія.Цифрова освіта з понад 90 безоплатними освітніми серіалами та тестами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6000 партнерських офлайн-хабів цифрової освіти.

Будемо заздалегідь вдячні за участь у заходах з популяризації проєкту Дія.Цифрова освіта, зокрема:

  • проведенні заходів з ознайомлення громадян з платформою Дія.Цифрова освіта https://osvita.diia.gov.ua/, у тому числі з освітніми серіалами, розміщеними на ній;
  • розміщенню на вебсайтах, доступних інформаційних платформах та соціальних мережах посилання на сайт Дія.Цифрова освіта (https://osvita.diia.gov.ua/) або ж на конкретні обрані освітні матеріали платформи. Детальну інформацію з усіма комунікаційними матеріалами розміщено за посиланням: https://bit.lv/3EDJboZ;
  • ознайомлення структурних підрозділів та підпорядкованих підприємств, установ і організацій з інформацією щодо можливостей платформи Дія.Цифрова освіта.

Рекомендований перелік серіалів, які в час війни мають особливо важливе значення:

https://osvita.diia.gov.ua/courses/regional-digital-transformation

https://osvita.diia.gov.ua/courses/operativna-dopomoga-pri-ptsr.

Додатково інформуємо про сторінки у соцмережах проєкту Дія.Цифрова

освіта:

Стратегічний партнер національного проєкту Дія.Цифрова освіта — швейцарсько-українська Програма EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь