A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

У курячому м'ясі з Польщі виявили сальмонелу

Дата: 24.02.2023 08:24
Кількість переглядів: 982

Фото без опису

        Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області доводить до відома  що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення від  09 лютого 2023 року № 2023.0198-fup 4, стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis у курячому м’ясі (ММО), що експортувалось з Польщі (виробник: Drobiowo.Pl Mariola Krysiak, Poland; постачальник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ВІЗІЯ ТРЕЙД», вул. Надпільна, 261/101, м. Черкаси). 

Деталі повідомлення RASFF можна переглянути на офіційній сторінці RASFF Portal Європейської Комісії (https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/screen/notification/590316).

В Україну завезли бразильські лайми із вмістом

заборонених пестицидів

Фото без опису

        Щодо інформаційного повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів  RASFF №2023.0925 в Україну з Бразилії експортували партію лаймів, у яких виявили заборонену речовину диметоат. Цей пестицид заборонений для використання в ЄС.

Експортер продукту — бразильська компанія Brasfresh Importacao E Exportacao LTDA. Ця фірма продала лайм оптовій компанії Anaco Greeve International в Нідерландах, яка й експортувала цитрусові в Україну. Продукт отриманий ТОВ "ТС ПЛЮС" у Києві.

За даними Держпродспоживслужби, диметоат — це пестицид, не дозволений для використання в Європейському Союзі. Речовина належить до класу фосфорорганічних сполук (складний ефір фосфорної кислоти). Має системну активність, кишкову і контактну дію.

Водночас диметоат є інгібітором холінестерази, діє на нервову систему та викликає пригнічення дихання та серцевої діяльності. Завдяки системній дії проникає всередину рослин і знищує шкідників, що приховано живуть.

"Використання недозволених пестицидів на харчових культурах може бути шкідливим для здоров’я людини і може призвести до відмови від харчових продуктів країнами-імпортерами".        

У разі виявлення вище зазначеної продукції в обігу, просимо негайно повідомити Первомайське районне управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. М. Демченко, 8в за телефоном (05161) 7 – 53 – 58, або на електронну адресу prv_vetmed@ukr.net, та інформуємо, що відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь