A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

До уваги власників тварин, які планують перетин кордону разом з домашніми улюбленцями!

Дата: 07.03.2023 10:03
Кількість переглядів: 913

Фото без опису

Наразі в багатьох країнах світу реєструються випадки захворювання на сказ тварин, тому основною вимогою Європейської комісії при в’їзді на її територію є обов’язкова вакцинація тварини проти сказу, а також проходження дослідження на наявність антитіл до збудника сказу. Дослідження проводяться не раніше ніж через 30 днів після дати вакцинації. В результаті дослідження власник має отримати результат, який покаже наявність титру антитіл до вірусу сказу в сироватці крові тварини.

Відповідний перелік уповноважених акредитованих лабораторій розміщено на офіційному веб-сайті Держпродспоживслужби за посиланням https://dpss.gov.ua/bezpechnist-harchovih-produktiv-ta-veterinarna-medicina/p-laboratorij/perelik-upovnovazhenih-akreditovanih-laboratorij-referens-laboratorij.

Крім того, звертаємо увагу на те, що окремими компетентними органами країн-членів Європейського Союзу (далі – ЄС), введено спрощені умови для некомерційного переміщення домашніх тварин з України на територію ЄС.

Актуальну інформацію щодо дії спрощень некомерційного переміщення домашніх тварин можна перевірити на офіційному веб-сайті Держпродспоживслужби за посиланням https://dpss.gov.ua/mizhnarodne-spivrobitnictv/veterinariya-ta-bezpechnist/vimogi-do-nekomercijnogo-peremishchennya-tvarin.

Водночас, слід зауважити, компетентні органи деяких з країн - членів ЄС наголошують на необхідності проведення тесту на наявність антитіл до збудника сказу після прибуття до кінцевого місця призначення (вже після перетину кордону) з метою профілактики поширення вірусу сказу, про що представники зазначених компетентних органів інформують власників тварин у пунктах пропуску. Тест для перевірки ефективності вакцинації проти сказу домашніх тварин поза межами України можна зробити в лабораторіях, уповноважених в країнах ЄС і в країнах, які не є членами ЄС, за посиланням https://food.ec.europa.eu/animals/movement-pets/approved-rabies-serology-laboratories_en.

Повідомляємо, що оформити паспорт та зробити щеплення проти сказу своїм улюбленцям ви можете в Первомайській районній державній лікарні ветеринарної медицини або її структурних підрозділах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь