A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

ОГОЛОШЕННЯ про проведення публічного громадського обговорення проєкту рішення Синюхино-Брідської сільської ради «Про припинення діяльності шляхом ліквідації Лукашівської гімназії Синюхино-Брідської сільської ради Первомайського району Миколаївської

Дата: 05.04.2023 09:00
Кількість переглядів: 780

Найменування організатора громадського обговорення:

Синюхино-Брідська сільська рада.

 

Ініціатор громадського обговорення: робоча група з питань оптимізації мережі закладів освіти Синюхино-Брідської сільської ради.

 

Мета громадського обговорення:  щодо ліквідації Лукашівської гімназії Синюхино-Брідської сільської ради Первомайського району Миколаївської області. Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник.

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб громади.

Реорганізація і ліквідація закладів ЗСО у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника.

ПРОЄКТ Рішення "Про припинення діяльність шляхом ліквідації Лукашівської гімназії Синюхино-Брідської сільської ради"

Згідно Закону України «Про повну загальну середню освіту», який набрав чинності в січні 2020 року, відповідно до якого територіальні громади зобов’язані проводити ґрунтовний аналіз діючої мережі та забезпечувати освітні потреби учнів, які здобувають загальну середню освіту на всіх її рівнях.

Вартість утримання Лукашівської гімназії в 2022 році склала 3275,742 тис. грн. Вартість утримання 1 учня в рік – 79,199 тис. грн.

У 2022/2023 навчальному році в гімназії навчається 38 учнів. 9 клас закінчують 5 дітей. Прогнозована мережа учнів на 2023/2024 навчальний рік складає 33 дитини, так як діти, які приступлять до навчання в 1-му класі немає. Отже середня наповнюваність класів – 4 учні.

 Окрім того, у школах з малою наповнюваністю учнів один учитель викладає кілька навчальних предметів, а у класах, де менше 5-ти учнів організовано індивідуальне навчання, відсутня повноцінна позакласна, спортивно-масова, виховна робота, що не сприяє соціалізації учнівської молоді, учні гімназії не беруть участь у  олімпіадах, конкурсах, спортивних змаганнях. Значним недоліком є відсутність вчителя з іноземної мови.

Здійснивши докорінний аналіз керівниками громади прийнято рішення припинити діяльність шляхом ліквідації Лукашівської гімназії Синюхино-Брідської сільської ради.

Пропозиція Синюхино-Брідської сільської ради: враховуючи вище викладене, проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, пропонуємо проєкт рішення сільської ради «Про припинення діяльності шляхом ліквідації Лукашівської гімназії Синюхино-Брідської сільської ради».

Формат проведення громадського обговорення: громадське обговорення триватиме з 05 квітня по 05 червня 2023 року.

Пропозиції та зауваження приймаються з 05 квітня по 05 червня 2023 року:

  • У письмовій формі за адресою: 55243, Україна, Миколаївська обл., Первомайський р-н., с. Синюхин Брід, вул. Центральна, 14
  • Електронній формі на електронну адресу: sb_osvita2021@ukr.net.

До участі в обговоренні запрошуються всі жителі села Лукашівка.

Усі пропозиції та зауваження подаються виключно із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Анонімні звернення розгляду не підлягають.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь