A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

Виявлено хлорпірифос у кукурудзі для приготування попкорну

Дата: 29.04.2023 08:11
Кількість переглядів: 879

Фото без опису

        Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області доводить до відома операторів ринку і споживачів про отримання інформаційного повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів  (RASFF) від 24.04.2023 р. №2023.2025 стосовно виявлення хлорпірифосу у кукурудзі для приготування попкорну. Цей товар експортувався з Іспанії в Україну. Виробник — Liven SA, Barcelona. Вантаж замовило ТОВ "Фоззі Коммерц", розташоване на вулиці Гоголівська 1А, у селі Квітневе в Броварському районі Київської області.

Інформаційно: Хлорпірифос застосовують як контактний інсектицид широкого спектру дії. Серед симптомів отруєння ним – біль у животі та зниження гостроти зору. Хлорпірифос є основою для виробництва багатьох пестицидів. Цей пестицид використовується для боротьби зі шкідниками, що становлять небезпеку для понад 60 різних культур. Також його використовували для медичної, санітарної та побутової дезінфекції у приміщеннях. Дослідження американських вчених довели, що навіть незначні дози хлорпірифосу, які нещодавно вважались умовно безпечними, можуть чинити негативний вплив на здоров’я людей. Хлорпірифос паралізує нервову систему комах та має подібну дію і на людину — порушує розвиток мозку.
        У разі виявлення вище зазначеної продукції в обігу, просимо негайно повідомити Первомайське районне управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. М. Демченко, 8в за телефоном (05161) 7 – 53 – 58, або на електронну адресу prv_vetmed@ukr.net, та інформуємо, що відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь