Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

Як залишатися психічно здоровими в умовах стресу❓

Дата: 19.07.2023 18:00
Кількість переглядів: 465

    Питання, що може викликати іронію у більшості українців, які щоденно після нічного обстрілу відправляють близьким повідомлення «Ти як?». Однак насправді є базові правила, які допоможуть підтримувати «заряд» здоров’я, мов павербанк, – і про це восьма, остання, серія анімаційних роликів із циклу «Як перемогти стрес».

     В умовах війни енергія потрібна не лише для того, щоб бути супергероями. Але й для того, щоб не впадати у пригнічені стани. Повноцінне харчування, сон, достатня кількість води, спілкування – дуже прості речі, які ми ігноруємо, але з них насправді починається наше здоров’я. На низькому заряді без цих речей мозок просто обмежує свою роботу – і звідси вже проблеми з пам’яттю, втрачена здатність критично мислити чи контролювати емоції.

☝🏻Перша леді України Олена Зеленська радить переглянути увесь цикл роликів: кожен із них займає близько двох хвилин, але дає змістовне розуміння про природу стресу, як на нього реагує наш організм, а також пропонує техніки допомоги собі та близьким. Хіба 15-20 хвилин часу на перегляд не варті того, аби покращити своє ментальне здоров’я чи зрозуміти, як підтримати друга?

Чи не найважливіше завдання кожного з нас зараз – вберегти себе фізично і психологічно, бо тільки так ми можемо вистояти і здобути ту саму, омріяну перемогу.

Відео створені ГО «Безбар'єрність» спільно з Міністерство охорони здоров'я України за підтримки ВООЗ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?».

#mentalhealth #тияк #психічнездоровя


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь