Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

«Одним із пріоритетів соціальної політики щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є розвиток сімейних форм виховання», - Ірина Пономарьова

Дата: 20.09.2023 19:54
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

«Одним із пріоритетів соціальної політики щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є розвиток сімейних форм виховання», - Ірина Пономарьова

Під час виступу в рамках засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося у Миколаєві 19 вересня, начальниця служби у справах дітей Миколаївської обласної військової адміністрації Ірина Пономарьова повідомила про те, що найкращим забезпеченням інтересів дітей на сьогодні є створення можливості для їх зростання у сімейному оточенні. Зокрема, влаштування родинних груп дітей до дитячих будинків сімейного типу.

«На сьогодні в Миколаївській області функціонує 42 ДБСТ, в яких виховується 292 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Окрім того, налічується 117 прийомних сімей в яких виховується 242 дитини. Ще 1772 дитини виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників», - зазначила Ірина Пономарьова.

▪️Пріоритетною формою влаштування дітей, за її словами, є усиновлення. Так, протягом поточного року громадянами України вже усиновлені 22 дитини.

Також, в умовах військового стану в області створено 2 ДБСТ та довлаштовано до функціонуючих ДБСТ 30 дітей.

Додатково функціонує 3 прийомні сім’ї. До нявних прийомних сімей довлаштовано 21 дитину, а також передано під опіку/піклування 190 дітей.

«Загалом, протягом цього року, до сімейних форм виховання влаштовано 241 дитина. Проте розвиток сімейних форм виховання в області триває й досьогодні», - додала пані Ірина.

👉🏻Натепер, за умови надання субвенцій з державного бюджету або залучення неурядових донорських коштів, 3 громади Миколаївської області виявили готовність виділення земельних ділянок для будівництва житлових приміщень для сімей з дітьми-сиротам та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

«Потреба у створенні ДБСТ сьогодні залишається, адже, на превеликий жаль, через різні життєві обставини, діти продовжують сиротіти, в тому числі і великими родинними групами. І тільки завдяки збільшенню кількості новостворених ДБСТ, ми матимемо змогу влаштовувати більше дітей до сімейних форм виховання та створити для кожної дитини щасливе дитинство в сімейному оточенні», - наголосила начальниця служби у справах дітей.

✔️Так, за підсумками вищезазначеного, задля вирішення існуючої проблеми, до рішення Конгресу Ірина Пономарьова висунула наступні пропозиції:

⁃ опрацювати питання щодо надання субвенцій з державного бюджету або надання допомоги за рахунок залучення неурядових донорських коштів для будівництва нових ДБСТ;

⁃ сформувати фонд земельних ділянок для будівництва ДБСТ;

⁃ забезпечити пошук родин та проходження ними навчання для створення сімейних форм виховання.

 

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь