Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України про досягнення Третього Summit of First Ladies and Gentlemen та результати м’якої дипломатії

Дата: 24.10.2023 17:44
Кількість переглядів: 83

На зображенні може бути: 1 особа, хліб, журнал, пиріг та текст «of Вίктор Ляшко MİHİCTp MikicTp.OKOPOH3AopotYkpaih охорони здоров'я УкраЙни " Я точно знаю: дипломат.я Μ'яκо сили працюе i дае результат " ти тияк? як? суарйсаиапретрамамикталнмтомокоя Всвукрайнська програма монтального эдоровя Третий CaMiT Перших Леди та Джентльмен.в»

«З 24 лютого 2022 року мільйони українців отримують медичну допомогу за межами нашої країни. Близько 4 тисяч українців, що постраждали від війни, евакуйовані на лікування до закордонних клінік. В Україну привезли 13 тисяч тонн гуманітарної медичної допомоги – щоб наші лікарі могли рятувати життя людей, які потерпають від рук російських терористів. Сотні реанімобілів, інкубаторів і багато іншого обладнання – ось це плече підтримки, на яке спираються сьогодні українські медики. Я точно знаю: дипломатія м’якої сили працює і дає результат.

Третій Саміт перших леді та джентльменів приніс нам нові досягнення – у сателітному заході дискутували 14 міністрів охорони здоров'я. Результатом стала спільна заява з виокремленими 4 пунктами: глобальна робота над ментальним добробутом, міжнародне медичне партнерство, кадрові ресурси в системі охорони здоров'я та ментальний ресурс самих медичних працівників.

Були підписані 25 меморандумів про медичну співпрацю – 25 українських лікарень знайшли своїх партнерів за межами нашої країни. Це університетські лікарні, багатопрофільні медзаклади, дитячі лікарні, онкологічні центри, реабілітаційні шпиталі, центри відновлення психічного здоров'я. І ми на цьому не зупиняємося. Ми сьогодні ставимо три крапки і рухаємося вперед.

Жодна країна, жодна система охорони здоров'я не вистоїть, не відреагує адекватно на виклики сьогодення, якщо у неї не буде партнерів. І я вдячний за дипломатію м'якої сили, за підтримку нашої країни в боротьбі з агресором».

ℹ️ Як повідомляє Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, третій Саміт перших леді та джентльменів став майданчиком для глобального діалогу про ментальне здоров’я.

Саміт започаткований за ініціативою першої леді Олена Зеленська у 2021 році як міжнародна платформа для обміну досвідом та реалізації спільних програм у гуманітарній, культурній, освітній та медичній сферах.

#flgsummit2023

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь