A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

Щодо заповнення декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії

Дата: 27.11.2023 18:01
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

Форму декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії (далі – декларація), визначено додатком 2 до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (зі змінами), у якій зазначаються дані про осіб, які входять до складу домогосподарства, а також членів сім’ї осіб із складу домогосподарства незалежно від реєстрації їх місця проживання (фактичного місця проживання).

На підставі даних, внесених до декларації та інших наданих заявником документів, Пенсійним фондом України визначається склад домогосподарства з осіб, матеріальний та майновий стан яких буде враховано для визначення права на отримання житлової субсидії.

Крім того, при підписанні декларації заявник погоджується з інформацією про те, що в разі неподання інформації або подання ним неповних чи недостовірних відомостей про осіб, які входять до складу домогосподарства, а також членів сім’ї осіб із складу домогосподарства незалежно від реєстрації їх місця проживання (фактичного місця проживання), їх доходи, майновий стан і витрати, йому може бути відмовлено у призначенні житлової субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язується повернути надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії.

Тобто, в декларації заявник має зазначати всіх членів сім’ї особи зі складу домогосподарства незалежно від реєстрації їх місця проживання (фактичного місця проживання).

Також зауважуємо, що за наявності умови, визначеної підпунктом 8 пункту 14 Положення, а саме: у власності членів домогосподарства, які не проживають за місцем реєстрації, та членів їх сімей є більше одного житлового приміщення
(крім визначених видів житлових приміщень), житлова субсидія не може бути призначена без урахування цих членів домогосподарства.

Отже таких членів домогосподарства не можна виключити із складу домогосподарства у зв’язку з тим, що вони можуть бути зареєстровані за адресою власного житлового приміщення, адреса якого відмінна від адреси місця проживання за яким бажають отримати житлову субсидію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь