Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

Віталій Кім взяв участь у підсумковому засіданні Міжвідомчої координаційної ради з впровадження Всеукраїнської державної програми ментального здоров‘я

Дата: 29.11.2023 21:04
Кількість переглядів: 30

На зображенні може бути: 3 людини та текст

У вівторок, 28 листопада, у Києві за ініціативи першої леді Олена Зеленська під головуванням Прем‘єр-міністра України Дениса Шмигаля та модерацією міністра з охорони здоров’я України Віктора Ляшка відбулося підсумкове засідання Міжвідомчої координаційної ради при КМУ України з впровадження Всеукраїнської державної програми ментального здоров‘я, до якого долучилися начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та його заступник Юрій Гранатуров.

👉🏻У нараді брали участь керівники 11 міністерств, керівники державних служб та підприємств, а також начальники обласних військових адміністрацій всієї України.

У рамках засідання керівники міністерств розповіли про найперспективніші кроки для впровадження Всеукраїнської державної програми ментального здоров’я «Ти як?».

Від регіонів України доповіді робили очільники Миколаївської та Харківської областей, які вже мають значні здобутки в цьому напрямку, а також набули унікального досвіду в період найактивніших проявів російської агресії, мали змогу поділитися особистим досвідом з впровадження Всеукраїнської державної програми ментального здоров’я «Ти як?» на території своєї області.

💬Начальник Миколаївської обласної адміністрації Віталій Кім розповів про основні впровадження, які діють на Миколаївщині з метою забезпечення підтримки ментального здоров‘я на всіх рівнях. Зокрема, про функціонуючу Глобальну програму ВООЗ mhGAP, курси з якої пройшли вже понад 1000 медичних працівників первинної ланки Миколаївщини; початок створення реабілітаційних відділень на базі лікарень там, де їх ще немає; роботу мобільних психологічних бригад; пілотний проєкт «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери» тощо.

В питанні ментального здоров’я начальник ОВА повідомив про початок змін в загальній управлінській системі: підсилення її там, де не вистачало спроможностей, розширення сервісів психосоціальної підтримки.

🗣«Нам необхідно зробити все можливе для того, щоб Всеукраїнська державна програма ментального здоров’я якомога скоріше втілювалася у життя у Миколаївській області, тому що для України це надважливий інструмент повернення людей до умов нормального життя: військових, цивільних, дітей та людей поважного віку - всіх без виключення українців, душу яких каліче війна», - зазначив Віталій Кім.

За підсумками засідання було прийнято ряд рішень про подальшу співпрацю у цьому напрямку.

🗣«Для України це стратегічно важливо. Бо ментальне здоров’я наших людей – це і є та сама українська стійкість, яка, з одного боку, стала легендою, а з іншого – її саму треба весь час підтримувати. Бо на ній все тримається», - сказала перша леді Олена Зеленська.

#тияк

На зображенні може бути: 3 людини, поміст та текст

 

На зображенні може бути: 2 людини та текст

На зображенні може бути: текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь