Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

Поговоріть про свій ментальний стан із сімейним лікарем

Дата: 12.01.2024 15:00
Кількість переглядів: 62

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: текст «про що можна запитати в симейного лкаря: як допомогти дитини впоратися 3 емоцями як зупинити напад панчной атаки як зняти постйну напругу в Tiлi чому треба дбати про себе, щоб дбати про инших якi̇ € технки самодопомоги як ix застосовувати якщо сум, апатя, страх чи агреся стали тво"м постйним фоном, що iз цим робити як пдтримати чоловёка 3 фронту дружину, що повернулися чи нормально те, що я не витримую навантаження таження й обставини»

Це ок, якщо вам не ок 💔Поговоріть про свій ментальний стан із сімейним лікарем

Триває війна, збільшується навантаження на психіку. Ви можете не одразу помітити, що ментальне здоров’я потребує підтримки. І найближчий та найзручніший варіант отримати допомогу – звернутися до сімейного лікаря.

☝🏻16+ тисяч сімейних лікарів, а це кожен третій в Україні, пройшли навчання ВООЗ mhGAP. Тепер фахівці здатні виявляти в пацієнтів проблеми з ментальним здоров’ям, які також можуть впливати на здоров’я фізичне.

Сімейний лікар не замінить психолога, психотерапевта або психіатра, але він допоможе пацієнту й за потреби скерує до вузького фахівця. Про що можна запитати сімейного лікаря –Міністерство цифрової трансформації України розповіло в галереї.

Це безоплатна послуга💸

Консультації із сімейним лікарем входять до Програми медичних гарантій. Якщо у вас досі немає сімейного лікаря і ви не знаєте, до кого звернутися, скористайтеся онлайн-мапою на сайті НСЗУ або ж 📞зателефонуйте за номером 16-77.

Тепер сімейні лікарі бережуть не тільки фізичне, а й ментальне здоровʼя. Не соромтеся звернутися по допомогу 🫂

ℹ️Інтеграція послуги з ментального здоров’я в систему первинної медичної допомоги є компонентом пріоритетного проєкту Міністерства охорони здоров’я України в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олена Зеленська. Комунікаційний супровід реалізується за підтримки ВООЗ, Уряду Канади, Міжнародного медичного корпусу.

#тияк #mentalhealth #психічнездоровя


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь