Синюхинобрідська територіальна громада
Миколаївська область, Первомайський район

Що таке «невидимі поранення» та як підтримати військових?

Дата: 22.01.2024 18:49
Кількість переглядів: 38

На зображенні може бути: текст

Коли болить зуб, ми йдемо до стоматолога, коли хапає серце – до кардіолога. Коли після місяців сильного стресу поглинає тривога, вирують чи навпаки завмирають емоції, далеко не кожен готовий звернутися до фахівця з ментального здоров’я. Через стигму та хибні уявлення, «невидимі поранення» забирають сили навіть у найстійкіших.

Ветерани, психологи та волонтери, які цього року долучилися до лекторіїв Куражу, розповіли, що таке «невидимі поранення» та як підтримати військових.

☎️ До цього посту також додали контакти фондів та організацій, які надають психологічну підтримку військовим, їхнім рідним та постраждалим від війни. Не зволікайте, якщо вам чи близькій людині необхідна допомога.

Рекомендації розроблено в межах Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» за ініціативи першої леді Олена Зеленська в партнерстві з Міністерством у справах ветеранів України.

#тияк

На зображенні може бути: текст «тривожнсть, суёидальн думки, депреся це так званi̇ невидим поранення, якi̇ людина може отримати на фронто через: надмрний стрес; сильну втому; пережитий ризик загинути; сцени жорстокост.»

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: текст «вдновити ментальне здоров'я легше в оточенн рдних, друзв, колег. але вони мають пам'ятати: потрбен час пдтримка; якщо тривожн симптоми тривають 2-3 мсяци та ускладнюються не зволкайте, звернться до спецалста.»

На зображенні може бути: текст «часі подтримка коли вйськов повертаються до цивльного життя, можуть з'являтися тривожн ознаки "невидимих поранень>>: апатя, небажання сплкуватися, агреся. пам'ятайте, ui емоцё" адресован не вам. щоби здолати наслдки сильного стресу разом, так само дотримуйтеся трьох головний правил: не жалйте поважайте пдтримуйте»

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: текст

Можливо, це зображення (текст)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь